Blog Detail

Leningen met een hoge goedkeuring met een groter risico, iets voor jou?

04 Jan 20
Charles Hunter
No Comments

Het lijdt geen twijfel dat aanvragers met lage kredietscores vanuit het oogpunt van kredietverstrekkers worden beschouwd als kredietnemers met een hoog risico. Het is dan ook logisch dat hun financieringsmogelijkheden vrij dun gezaaid zijn. Maar leningen met een hoog risico zijn beschikbaar als de zoektocht in de juiste richting gaat.

In veel gevallen is het verkrijgen van goedkeuring met slechte kredietscores helemaal niet afhankelijk van kredietscores, maar van de kredietverstrekker waarop wordt toegepast. En soms is de beste optie buiten de kredietverleningssector, voor iemand die op persoonlijk niveau bekend is, waardoor het risico op afwijzing sterk afneemt.

Kun je de lening terugbetalen?

Natuurlijk is betaalbaarheid altijd de belangrijkste factor bij het aanvragen van een lening, vooral bij een persoonlijke lening met slecht krediet. Dit kan worden bevestigd door lagere rentekosten of lagere maandelijkse aflossingsbedragen, maar het type lening is ook veelzeggend. Hier zijn 3 leningsopties die het overwegen waard zijn.

Geld lenen zonder BKR

Er zijn duidelijke voor- en nadelen aan het selecteren van snel geld lenen zonder BKR. Het meest voor de hand liggende voordeel is dat het, ondanks zijn status als risicovolle lening, de meeste kans heeft om goedkeuring te krijgen. Dit komt omdat de lening wordt toegekend tegen een aankomende loonstrook.

Het veiligstellen van goedkeuring met slechte kredietscores is bijna zeker omdat het goedkeuringsproces geen kredietcontrole omvat. Maar er zijn enkele negatieve kanten aan deze optie, niet in het minst het feit dat een lening zonder BKR een van de duurste leenopties is die er zijn.

De kans op goedkeuring ondanks het hoge risico dat hiermee gepaard gaat, betekent dat de rente tot 35% kan oplopen, en met aflossingstermijnen tot 30 dagen kan er een acute druk ontstaan om de schuld te vereffenen. Ook, als een persoonlijke lening met slecht krediet, is het beperkt tot slechts € 1.000, wat onder het vereiste bedrag kan vallen.

Een persoonlijke lening met onderpand

Het probleem met risicovolle leningen is dat kredietverstrekkers er niet volledig van overtuigd zijn dat ze hun geld terugkrijgen. Maar als er zekerheid wordt gesteld, is er op zijn minst een manier om gecompenseerd te worden. Daarom is een gewaarborgde persoonlijke lening een betere manier om aan het benodigde geld te komen.

Ook is het, met de limieten die zijn gesteld aan leningen zonder BKR, de meest praktische manier om een lening van meer dan €1.000 veilig te stellen – het enige wat nodig is, is een onderpand dat de waarde van de lening waard is. En omdat het onderpand elke kwestie van slecht krediet overruled, is het verzekeren van goedkeuring met slechte kredietscores een formaliteit.

Als een item niet kan worden gevonden om overeen te komen met een hogere leenwaarde, bijvoorbeeld €25.000, dan kan een mede ondertekenaar worden gebruikt. Hij of zij garandeert dat de lening wordt terugbetaald, zelfs als de lener dat niet kan. Met deze mate van zekerheid geven de kredietverstrekkers de persoonlijke lening graag met een slecht krediet.

De particuliere lening

Een van de meest kosteneffectieve opties is een onderhandse lening, ook wel bekend als een gezinslening. In principe leent een lid van de familie of een vriend het benodigde geld uit. Hoewel een lening met een hoog risico wordt beschouwd, is de relatie tussen kredietverstrekker en kredietnemer sterk genoeg om de kredietstatus over het hoofd te zien.

Het voordeel voor kredietnemers is dat de rentetarieven meestal niet bestaan. Dit komt omdat familieleden meestal niet proberen te profiteren van de transactie. Ook is goedkeuring met slechte kredietscores gegarandeerd en is herstructurering in de toekomst eenvoudig.

Zorg er echter voor dat u het eens bent met de voorwaarden, schrijf ze op en onderteken ze om verwarring te voorkomen. En vergeet niet dat het terugbetalen van de schuld geen invloed heeft op uw kredietscore. Dus, wanneer je banken benadert, zal het zoeken naar persoonlijke leningen met slecht krediet het geval blijven.