Blog Detail

4 toptips die u moet weten voordat u in bitcoin investeert

23 Dec 19
Charles Hunter
No Comments

 

2017 was heel erg het jaar voor Bitcoin. Het kende een exponentiële groei van ongeveer 1.400%, waardoor early adopters van de cryptocurrency-miljonairs in het proces werden. Hoewel de waarde van Bitcoin iets later daalde en afvlakte, blijft Bitcoin een enorm lucratieve markt om in te investeren. Er moet een reden zijn waarom Bitcoin het modewoord is geweest voor veel economen en financiële handelaren, toch?

Niettemin, als je een beginner bent als het gaat om investeren in Bitcoin en cryptocurrency in het algemeen, is het van vitaal belang dat je je onderzoek doet voordat je afscheid neemt van je zuurverdiende geld. Onze zeven tips van onschatbare waarde helpen om de fouten die u maakt met uw cryptocurrency-handel te minimaliseren.

1. Leer hoe u uw Bitcoin eerst goed opslaat

Het is belangrijk om te leren lopen voordat je kunt rennen. Begin met het leren van de basisprincipes van het kopen en verkopen van Bitcoin. U moet onze beoordelingen van alle toonaangevende Bitcoin-uitwisselingen eerst lezen om de gemakkelijkste en veiligste platforms te vinden om te beginnen met het kopen van Bitcoin. Coinbase is meestal een goed startpunt voor elke beginnende belegger, vanwege de intuïtieve interface en de mogelijkheid om ook andere toonaangevende cryptocurrencies te kopen, zoals Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin. Het is van vitaal belang dat je leert hoe je bescherm uw vermogen.

  • In dit geval moet u ervoor zorgen dat uw digitale activa volledig worden beschermd tegen de dreiging van cyberaanvallen en oplichters. Er zijn speciaal gebouwde Bitcoin-portefeuilles ontworpen met beveiliging voorop. Ledger Nano S is ‘s werelds veiligste Bitcoin-portemonnee, terwijl TREZOR ook populair is omdat het offline privésleutels voor uw Bitcoin-portemonnee genereert, weg van nieuwsgierige blikken.

2. Houd uw ogen op de marktkap gericht

Een veelgemaakte fout die cryptohandelaren van newbie maken, is om investeringsbeslissingen te nemen die puur op de muntprijs zijn gebaseerd. In werkelijkheid is de waarde van een cryptocurrency alleen geldig als je rekening hebt gehouden met de huidige circulerende voorraad. Als u overweegt om Bitcoin te kopen, probeer dan niet te veel te focussen op de huidige waarde van de munt en bekijk in plaats daarvan het percentage van de totale marktkapitalisatie die u koopt. Hoe dichter een cryptocurrency bij zijn marktkapitalisatie komt, hoe groter de vraag zal zijn om op een later tijdstip te verkopen.

3. Is het de moeite waard om te investeren in Bitcoin-mijnbouw?

De industrie voor Bitcoin-mijnbouw is in een snel tempo versneld. In de vroegste dagen van Bitcoin kon de gemiddelde thuiscomputer worden gebruikt om de cryptografische puzzels te kraken en nieuwe Bitcoins te verdienen. Helaas is de enige manier waarop Bitcoin-mining winstgevend is in 2018, binnen gespecialiseerde datacenters. Deze magazijnen zitten boordevol machines die uitsluitend zijn gebouwd voor het minen van bitcoins. Een thuismijnoperatie zou miljoenen kosten om vandaag op te zetten, wat betekent dat het waarschijnlijk het beste is om te overwegen om in plaats daarvan te investeren in Bitcoin.

4. Accepteer dat Bitcoin een volatiele, risicovolle mogelijkheid is

Ten slotte, als je mentaal met Bitcoin gaat beleggen, moet je erachter komen dat het een hobbelige rit wordt. De volatiliteit in Bitcoin is voldoende om zelfs de meest ervaren traditionele beleggers af te schrikken. Als u echter bereid bent om een strikte risicobeheerstrategie te volgen en diversificatie in andere cryptocurrencies te overwegen wanneer dat nodig is, is er geen reden waarom u deze investering met hoog risico niet winstgevend kunt maken.

  • Bekijk hier de top 40+ beurzen die beschikbaar zijn om Bitcoin te kopen. De platforms bovenaan de tabel hebben de beste gebruikersbeoordelingen en worden daarom beschouwd als de meest betrouwbare beurzen om Bitcoin te verhandelen met behulp van fiat-valuta’s. Begin vandaag nog aan uw crypto-handelsreis en kies de Bitcoin-makelaar die het beste bij u past bij Best Bitcoin Exchange!

Het is belangrijk om na te gaan wat de koers verwachting van bitcoin 2020 zal zijn voordat u overgaat tot bitcoin kopen via Bitcoinexchangenederland.nl.